Mødebooker. Der er ikke så meget at tage fejl af; det er en person, der booker møder. Det lyder måske let nok, men det kræver langt mere, end du forestiller dig.
Vil du gerne have foden inden for i salgsbranchen, og kan du ikke se dig selv følge den ene forelæsning efter den anden på IBA, Copenhagen Business Academy eller et tredje sted – ja, så kan et job som mødebooker lige være noget for dig. Det er et godt sted at starte, hvis du kun har lidt eller ingen salgserfaring, og det er en stilling, hvor du virkelig har mulighed for at udvikle dit salgstalent.
Når det er sagt, så er et job som mødebooker ikke for hvem som helst, og spørgsmålet er, om du har det, der skal til for at klare opgaven? Du skal ikke bare være resultatorienteret og hårdtarbejdende, du skal også være robust – du kommer nemlig til at møde en del nej'er hver eneste dag på arbejde.
Er du ikke bange for en afvisning eller ti (vi plejer at sige, at der går ti nej'er på ét ja), og er du som udgangspunkt et menneske, der viser pondus, når du taler og lytter med folk i telefonen, så kunne du meget vel have de kompetencer, der skal til for at bestride et job som mødebooker.
Ja. Så enkelt kan det siges – og så alligevel ikke. Som mødebooker har du den første kontakt med en potentiel kunde, og det betyder i realiteten, at din indsats er afgørende for, om sælgeren får mulighed for at mødes med vedkommende. Copenhagen Telemarketing er et eksternt telemarketingbureau, og derfor vil det være kundens kunder, du taler med – og kundens sælgere, du booker møder for.
Dit mål er altså ikke at sælge et givent produkt, men derimod at gøre den potentielle kunde så tilpas nysgerrig, at vedkommende siger ja til at mødes med en sælger. Det lyder enkelt og for nogen endda overflødigt, men tro os, når vi siger, at det er et krævende job, der kan tage pusten fra de fleste.
Det er nemlig ikke altid lige let at komme igennem til den person, du rent faktisk skal booke et møde med. Først skal du forbi gatekeeperen (hvilket du kan få tips til lige her),og derefter skal du varme kunden op og få de nødvendige informationer om budgetter, kontaktpersoner etc., og derefter skal lukke aftalen, så der er et møde i hus til den egentlige sælger.
Er et job som mødebooker godt lønnet? Det afhænger af, hvor du arbejder (og hvad du vurderer som godt), og ofte spiller det også en rolle, om du er dygtig til dit job. Nogle telemarketingbureauer tilbyder ren provisionsløn, mens andre arbejder med en blanding af grundløn og provisionsløn.
Hos Copenhagen Telemarketing har vi valgt at give vores mødebookere en solid grundløn og gode arbejdsvilkår, fordi vi mener, at det vigtigste for succes i salgsbranchen er trivsel på arbejdspladsen – og det er svært at skabe en god, givende og kollegial arbejdsplads, hvis der er hundrede procent fokus på resultater. Det betyder ikke, at vi helt har droppet bonusordningerne. Vi ved godt, at mange sælgere drives af muligheden for at optjene bonus gennem gode resultater, og det skal der være plads til.
Lyder et job som mødebooker som noget for dig, så skal du i virkeligheden bare begynde at sende ansøgningerne afsted. Som sagt kræver stillingen ikke forudgående erfaring, og som mødebooker er der masser af potentiale for at udvikle dit salgstalent og med tiden rykke videre til andre og (endnu) mere krævende stillinger.